“Gereedschap. Ik ga hier zeker wat aan hebben in mijn werk. Alvast bedankt namens toekomstige verdachten want deze ervaring helpt mij om beter mijn werk te kunnen doen.”

“Voor mij als verhoorder kwetsbare verdachten was het heel erg mooi om met de VR Bril te kunnen ‘voelen’ hoe een psychose kan zijn. Nu weet ik beter wat het is als geluiden intens zijn en hoe vormen veranderen. Verdachten beschreven het mij eerder maar ik kon mij maar beperkt inleven. Thanx voor dit stuk.”

“Fijne uitleg, mooi helder verhaal, had nog wel een paar uur kunnen luisteren. Goede tips en een kijkje in de keuken helpt altijd!”

“Eigenlijk zouden alle collega’s dit moeten volgen. De workshop geeft meer zicht op de mens en het verhaal achter het gedrag, daardoor krijg je meer begrip. Jeroen en Aukje zijn zeer eerlijk en zonder schaamte (terecht maar dat is vaak anders)”

“Wat goed dat je vanuit je eigen verhaal een groter verhaal vertelt. Voor het eerst begrijp ik een beetje wat er gebeurt tijdens een psychose” (Nienke)

“Wat ontzettend fijn en leerzaam om een kijk te nemen in het proces van iemand met een psychose.” (Maartje)

“Enorm interessant! Ik vond dit het missende stukje in de opleiding.” (Jolieke)

Heel indrukwekkend dat je zo’n persoonlijk verhaal deelt. Wat mij raakt is hoe goed ik mee kan gaan in je gedachten, hoe ‘normaal’ het is en dan de grip verliest en dan de schok als dat weer terugkomt. Dankjewel voor het delen. (Anne)

Heel mooi en ook heel heftig. Herkenning bij de dwanggedachten, het afdwalen. Donkere wolken die de wereld ‘overnemen’. Heel bijzonder om mee te maken. (Melanie)

Zeer indrukwekkend! Heel fijn dat je op zo’n manier jouw ervaring met anderen wilt delen. Ik word er stil van. (Sukanya)

Fantastische ervaring! Ervaringsverhaal wordt beeldend en daardoor extra indrukwekkend. (I)

Ontroerend. Prachtig in eenvoud. Herkenbaar vanuit verschillende perspectieven. Raakt mij als naaste, onmacht is zo mooi/pijnlijk voelbaar. (Anne)

Het heeft echt indruk op me gemaakt. Ik kon me nooit zo goed voorstellen hoe het is om in een psychose te belanden. Door deze VR kan ik me hier wel beter in verplaatsen. (Anoniem)

Jeroen, wat een krachtig verhaal dat eigenlijk iedereen moet zien en beleven. Mooi hoe je de mensen meeneemt. Het voelt echt. (Diana)

Prachtig het geheel, maar ook met name de boodschap richting de samenleving. (Anoniem)

De workshop zet aan tot nadenken. Ik neem vooral mee dat er geen sluitend antwoord of oplossing is, het hangt af van zoveel factoren. Bedankt. (Anoniem)

Beste Jeroen en allen die hieraan hebben meegeholpen. Ook je ’thuis’ dus. Ga er mee door. Je hebt een grote missie en dat gaat lukken. (Ton)